Make your own free website on Tripod.com

DE-TRB Pulau Pinang

PENGASAS

LAMAN UTAMA
RENUNG SEJENAK
PENGASAS
UPTREND IBU PEJABAT
SEMINAR DAN KELAS
GALERI GAMBAR
DAFTAR SEGERA
TESTIMONI KEJAYAAN
PELAN UPTREND2U
VISI DAN MISI UPTREND


Image Hosted 
by ImageShack.us
TREND-BUILDER NETWORK (TRB Network), Malaysia

Pengasas: Simon Chin Chee, Keong Goon Chin Chung dan KJ Lee.

Pendidikan:
Simon (Degree Bio-kesihatan),
Goon (Degree Kejuruteraan Sivil),
KJ Lee (Degree perakaunan).
Ketiga-tiga dari Universiti Malaya

Tarikh menjadi ahli: 1 April 2004
Jumlah IBP dalam TRB: Melebihi 3000 ahli
Jumlah pendapatan terkumpul: RM350,000
Pendapatan purata sebulan: RM25,000

PERNIAGAAN Uptrend telah menukar taraf kewangan dan cara pemikiran ke arah yang lebih positif. Dari segi kewangan, pendapatan yang dijana telah memberi nafas baru untuk keluarga dan diri kita untuk menikmati kehidupan yang lebih selesa. Semasa tahun terakhir dalam UM, kami sudah mampu memiliki kereta sendiri dan juga mampu membeli rumah banglo sebagai sumbangan terhadap keluarga kami. Walau bagaimanapun, kami terpaksa melalui perjalanan yang sukar sebelum berjaya dalam bisnes Uptrend. Pada tiga bulan pertama, pendapatan kami kurang dari RM1,000, malah rugi disebabkan perbelanjaan yang tinggi untuk servis 'network' kami. Kami juga menerima pelbagai ejekan dan kritikan dari kawan-kawan serta keluarga. Tetapi, dengan keazaman yang kuat, kami mula nampak keputusan pada bulan keempat setelah berjaya mencari beberapa pemimpin yang hebat dalam beberapa buah universiti.

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Uptrend bukan sahaja sebagai platform untuk mengejar kekayaan malah ia juga menjadikan kami sebagai usahawan muda di samping melatih kami untuk memiliki pemikiran yang membina. Selain itu, bengkel latihan keusahawanan dan ceramah-ceramah motivasi yang dibekalkan oleh profesional terlatih telah mengajar kami pelbagai jenis kemahiran yang amat berguna dalam dunia perniagaan terutamanya tentang cara-cara presentasi, komunikasi, kepimpinan dan sosial yang efektif yang mana ianya tidak terdapat di dalam buku-buku universiti. Kami amat mencintai kehidupan dalam perniagaan Uptrend kerana mendapat kebebasan kewangan dan kebebasan masa. Kami tidak dikongkong oleh waktu pejabat (9 pagi hingga 5 petang) dan leteran dari majikan. Dalam Uptrend, tidak wujud 'politik pejabat' di mana semua rakan sekerja terpaksa bersaing sesama lain untuk mendapatkan peluang promosi.

Image Hosted by ImageShack.us

Dalam Uptrend, persekitaran 'win win' menyebabkan semua rakan niaga Uptrend bekerja sama dalam satu pasukan seperti TRB network untuk memastikan kejayaan dapat dicapai untuk semua orang tanpa perasaan pentingkan diri. Nasihat kami, jangan anda menilai industri berdasarkan pandangan negatif terhadapnya. Belum tuba belum tabu. Industri ini sudah mengalami revolusi yang begitu ketara, bukan lagi suatu perniagaan yang berasaskan 'jual barang' semata-mata, ia sudah muncul sebagai satu kerjaya yang telah menukar ramai orang biasa kepada orang yang luar biasa.

Dengan modal dan risiko yang paling rendah, industri ini akan menjadi pilihan ramai untuk memulakan perniagaan secara kecil-kecilan. Tambahan
pula, dengan konsep e-dagang yang ada dalam Uptrend, perniagaan dan pasaran kita adalah global. Persaingan Uptrend adalah minimum disebabkan konsep yang baru di mana menggabungkan e-dagang dengan network marketing, dua strategik pemasaran yang paling hebat pada masa sekarang.

Image Hosted by ImageShack.us